Organisatie

Wij zijn Fokke en Ankie van Houten. Ouders van 3 volwassen zonen die sinds kort allemaal op zichzelf wonen. Fokke is eigenaar van een timmerfabriek en ik (Ankie ) werk in een kleinschalige woonvorm voor dementerenden. In 2008 ging een langgekoesterde wens van mij in vervulling. Ik wilde heel graag weer naar een Afrikaans land. Niet alleen op vakantie maar vooral om iets te doen wat zin heeft . Dat verlangen is ontstaan toen we een groepsreis door Zuid Afrika maakten en een weeshuis voor aidskinderen bezochten. Ik wilde daar toen direct wel een poos blijven om te helpen de kinderen te verzorgen. Dat was echter op dat moment niet mogelijk. Dat verlangen bleef jaren sluimerend aanwezig. In 2008 was het toch zover. Samen met Tineke gingen we vrijwilligerswerk in het kleinschalige weeshuis Lioness Cubs in Kenia doen. We hebben een prachtige tijd gehad en bouwden een band op met de kinderen en het personeel. Ook legden we contacten met de dorpsbewoners en de kerkelijke gemeente. Fokke en Durk haalden ons weer op en bleven een week in Kenia. Eenmaal weer thuis konden we maar moeilijk weer acclimatiseren. De kinderen, de dorpsbewoners en vooral de extreme armoede had veel impact op ons. We voelden ons ontzettend rijk vergeleken bij de mensen die we ontmoet hadden. We vonden alle 4 dat we onze rijkdom moeten delen met mensen die het minder hebben. Zo werd het plan opgevat om kinderen uit het dorp die door geldgebrek niet naar school konden te sponseren. Eerst deden we dit prive. Het aantal gesponsorde kinderen groeide echter daarom werd Stichting Kenia Support opgericht. We doen behalve kinderen sponseren ook andere dingen die op ons pad komen zoals medicijnen betalen, helpen om bedrijfjes op te zetten en voedselhulp. Het weeshuis ondersteunen vinden we ook heel belangrijk. Het valt niet altijd mee om goede beslissingen te nemen en samen te werken met mensen uit een totaal andere cultuur. We vinden het echter belangrijk om zoveel mogelijk kinderen een kans te geven op een betere toekomst dmv onderwijs. Voor onszelf is dit werk een verrijking van ons leven en we hopen er nog lang mee door te gaan.

Wij zijn Durk en Tineke getrouwd en woonachtig in Marum.
Ik[Tineke]heb altyd al een warm hart voor Afrika gehad en mijn grote wens was dan ook om daar heen te gaan om te werken, en zo iets te kunnen bijdragen om de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking te verbeteren. Samen met Anki ben ik in 2008 naar Kenia gegaan om voor 5 weken te werken in het weeshuis Lioness Cubs Home in Kikambala. Wat heb ik daar een geweldige tyd gehad samen met Anki, de kids van het weeshuis en het personeel. We hebben veel mensen ontmoet en zagen de slechte levensomstandigheden en de armoede, maar…ook zagen we de gastvrijheid van de mensen ondanks hun armoe en de kracht van hun geloof. Daar kunnen wij ook nog veel van leren. Durk en Fokke kwamen samen naar Kenia om Anki en mij weer op te halen en bleven dus ook nog een week. Terug in Nederland was het moeilijk om het dagelijkse leven weer op te pakken. We zijn hier zo rijk vergeleken met onze medemensen in Kenia en in je rijkdom moet je delen. Toen hebben we besloten om de stichting Kenia Support op te richten zodat we onze Keniaanse medemensen een stukje toekomstperspectief kunnen bieden. Anki heeft al toegelicht wat de stichting zoal doet. Wij zijn dankbaar dat we dit werk mogen doen.

Wij zijn Romke en Lotty de Vries, getrouwd en wonen in de Wilp. We kennen Kenia Support van Durk en Tineke. Van hen horen we regelmatig over de contacten die ze in de loop der jaren met de Keniaanse bevolking hebben opgebouwd en over alle andere mensen in Kenia die zij een warm hart toedragen. Wij zijn onder de indruk van de bewogenheid die we bij zowel Durk en Tineke als Fokke en Ankie ervaren. Al een poosje zijn wij op zoek naar hoe we ons geloof in God en Zijn Zoon Jezus Christus op een meer praktische manier handen en voeten kunnen geven. We voelen ons gezegend dat Kenia Support op ons pad is gekomen. Het lijkt ons geweldig om samen met Kenia Support de Keniaanse bevolking te ondersteunen. We kijken er naar uit om alle mensen waar we al veel over gehoord hebben, binnenkort in het echt te gaan ontmoeten.

Print Friendly, PDF & Email