Onze betrokkenheid

Onze ervaringen in het weeshuis met de kinderen en het personeel.

In 2008 gingen we voor het eerst naar het weeshuis in Kenia. Toen waren er veel kleutertjes en peutertjes en hadden het druk met de verzorging van de kinderen en de huishoudelijke taken. Er was op dat moment weinig personeel dus onze hulp was meer dan welkom. Dagelijkse werkzaamheden waren toen; ‘s morgens 5 uur opstaan de kinderen wekken helpen douchen en aankleden, assisteren met ontbijt. Daarna huishoudelijke taken ;elke dag vegen ,dweilen badkamer, toilet en keuken schoonmaken en de eindeloze was. Bedden verschonen helpen met eten koken enz. enz. enz.
Na de lunch verplicht rusten omdat het anders niet vol te houden was door de tropische hitte. Als de kinderen thuiskwamen uit school probeerden we ze zoveel mogelijk persoonlijke aandacht te geven. We merkten dat de kinderen hier veel behoefte aan hadden ze genoten al van spelletjes doen en een aai over de bol. Met het personeel was het fijn samenwerken en hadden veel plezier, met de meeste hebben we nog steeds contact ook al werken ze niet meer in het weeshuis. Door de jaren heen zien we de kinderen opgroeien .Omdat we elk jaar naar het weeshuis komen hebben we een speciale band met de kinderen opgebouwd. Ze vinden het fijn dat wij verhalen over hun kleutertijd kunnen vertellen. We proberen hun nog steeds zoveel mogelijk persoonlijke aandacht te geven. Douchen kunnen ze nu zelf. De kinderen komen nu in de pubertijd dit is niet altijd makkelijk.
Zo nu en dan wordt er weer een kindje in het weeshuis verwelkomt. Op dit moment gaan de oudste kinderen naar het voortgezet onderwijs op een kostschool. In de vakanties is het weeshuis hun thuisbasis. Heel leuk om te zien dat alle ‘broers’en ‘zussen ’weer samen zijn.

Lijkt het u ook leuk om een tijdje om vrijwilligerswerk te gaan doen in dit weeshuis dan bent u meer dan welkom.
Wilt u meer weten bel ons gerust om meer informatie.
Ankie telefoonnummer; 0512-461791
Tineke telefoonnummer; 0594-642683.

Print Friendly, PDF & Email