Bezoek Tineke Lioness Home

Augustus dit jaar ben ik 4 dagen in het weeshuis Lioness Home geweest in Kikambala. En heb weer een prachtige tijd doorgebracht met de kinderen en het personeel. Ook had ik de sponsorpost meegenomen welke bestemd was voor de kinderen van hun sponsors. Ze vinden het altijd prachtig om de post te krijgen en uit te pakken natuurlijk. Niet alle kinderen krijgen post of hebben een sponsor ,dat is dan wel een beetje sneu, daarom neem ik altijd wat spelletjes mee wat voor iedereen is en ballonnen of bellenblazers o.i.d. Ook gaan we aan de slag om werkjes te maken voor de sponsors in Nederland. Oudere kinderen schrijven nu liever een brief en de jongere kinderen maken een tekening of plakwerkje.
Dit doen we in kleine groepjes anders is het te druk en chaotisch. Ze zijn het niet gewend. Kinderen in Nederland doen dit veelal op school maar deze kinderen niet. Dus het is intensief bezig zijn en vergt de nodige concentratie van hun. Ik neem de knutselspullen mee van huis[papier lijm, schaar stickers,kleurtjes stempels enz enz.] Het is prachtig om te zien hoe enthousiast ze aan de slag gaan en zo hun best doen.

Tineke

Print Friendly, PDF & Email