Het verhaal van Diana

Diana is een van de studenten die wordt gesponsord via Keniasupport. We hebben haar gevraagd om haar verhaal met ons te delen. Hieronder kunt u haar verhaal lezen.

Mijn volledige namen zijn: Diana Adhiambo Okoth.
Ik ben geboren in 1997. Ik ben opgegroeid in een sloppenwijk genaamd Tononoka met mijn alleenstaande moeder en mijn zorgzame grootmoeder. Mijn schoonmoeder heeft geen werk, maar ze heeft mij goed ondersteund en ze leert mij veel van het leven. Ik ben God dankbaar dat ik haar heb. Ik ben opgegroeid zonder vader; soms voelt dat erg pijnlijk, maar het leven gaat door. Ik vertrouw op mezelf en zet God op de eerste plaats in alles wat ik doe. Ik realiseerde mij dat bij God alles mogelijk is en ik in Hem geborgen ben. Mijn moeder is mijn inspiratiebron; ze doet haar best om voor mij te zorgen ook als het tegen zit. Nadat ik mijn K.C.P.E. (achtste klas examen) had behaald vroeg ik mezelf dikwijls af of het wel allemaal goed zou komen met mijn opleiding, omdat mijn moeder het schoolgeld niet kon betalen. Het is namelijk altijd mijn droom geweest een muzikant of zakenvrouw te worden. Door middel van een goede opleiding zou ik mijn droom waar kunnen maken. Dit leek echter niet te gaan lukken, omdat mijn moeder het geld niet bij elkaar kon krijgen. Mijn moeder kon een bedrag bij een vriend lenen; dit bleek echter niet genoeg te zijn om alle schoolgeld (inclusief boeken) mee te kunnen betalen. Ik werd dan ook naar huis gestuurd; wat mijn hart brak. Mijn droom leek niet meer door te gaan, omdat ik de opleiding niet af kon maken.
Op een dag kwam mijn grootmoeder blij binnen met de boodschap dat haar gebeden verhoord waren. Er was namelijk een barmhartige samaritaan komen opdagen. Ik had eerst niet door dat het om mijn schoolgeld ging. Even later kwam Gilbert langs met het schoolgeld zodat ik mijn opleiding af kan maken. Onlangs heb ik ook Durk en Tineke ontmoet.

Ik ben erg dankbaar voor de ondersteuning; God zegenen jullie allemaal.
Ik beloof dat ik deze kans zal gebruiken om mijn best op school te doen.

Print Friendly, PDF & Email